Kütüphane 2022-2023 Kuralları

Kütüphanemize HOŞ GELDİNİZ!

Kütüphanemizi kullanmadan önce sizlere yardımcı olacak bu önemli bilgileri gözden geçirmek üzere bir dakikanızı ayırmanızı istiyoruz. Bu gereksinimleri anlamak size zaman kazandıracak ve yardımcı olacaktır!

Merkez Kütüphane:

• Mustafapaşa yerleşkesinde Medrese Binasında bulunmaktadır. Yaklaşık 11.000 kitabın kullanıcı hizmetine sunulduğu kütüphanenin koleksiyonu felsefe, tarih, genel hukuk, havacılık, teknoloji ve mimarlık alanlarından oluşmaktadır. Eğitim-öğretim döneminde kütüphanenin çalışma saatleri 09:00 – 18:00 arasıdır.

Sosyal Bilimler Kütüphanesi:

• Mustafapaşa Yerleşkemizde İdari Bina arka bahçesinde bulunmaktadır. Yaklaşık 17000 kitabın kullanıcı hizmetine sunulduğu kütüphanenin koleksiyonu ağırlıklı olarak sosyal bilimler, politik bilimler, tarih, hukuk, edebiyat konularında yayınlardan oluşmaktadır. Eğitim-öğretim döneminde kütüphanenin çalışma saatleri 09:00 – 18:00 & 19:00 – 23:59 arasıdır.

Fen Bilimleri Kütüphanesi:

• Ürgüp Yerleşkesinde giriş katta yer almaktadır. Yaklaşık 14.000 kitabın kullanıcı hizmetine sunulduğu kütüphanenin koleksiyonu ağırlıklı olarak fen bilimleri, tıp, sanat, sanat tarihi, eğitim, çocuk gelişimi, beslenme, mutfak sanatları, bilim ve bilim tarihi alanlarından oluşmaktadır. Eğitim-öğretim döneminde kütüphanenin çalışma saatleri 09:00 – 18:00 arasıdır.

Yeme ve içme:

• Kütüphane içerisinde su haricinde yiyecek ya da içecek tüketmemelidir.

Tüm Kütüphanelerimizde sanitasyon istasyonları bulunmaktadır:

• Kütüphaneye giriş ve çıkışınızda sanitasyon istasyonlarından ellerinizi dezenfekte etmenizi sağlığınız için öneriyoruz!
  • Kütüphane içerisinde kullanımı yoğun olan bilgisayarlar ve ekipmanları kullanmaya başlamadan önce ve kullandıktan sonra ellerinizi dezenfekte etmeyi unutmayın!

Kütüphanelerimizin Çalışma Saatleri

• Kütüphanelerimiz 9:00 – 18:00 arasında hizmet vermektedir. Ayrıca Sosyal Bilimler Kütüphanesi 19:00 – 23:59 arası hizmete vermeye devam etmektedir.

Çalışma alanları ve bireysel çalışma odalarında fiziki mesafe kurallarına uymanızı öneriyoruz!

• Kütüphane içerisinde kapasite kısıtlaması yoktur. Ancak sağlığınız açısından fiziki mesafe kurallarına uymanızı ve grup olarak çalışmamanızı tavsiye ederiz.

Kütüphanede sessizliği severiz!

• Kütüphane içerisinde sessizliğe önem veririz. Telefonları sessiz moda alınız. Yüksek sesle konuşmayınız.

Ödünç aldığınız kütüphane kaynaklarını ara ara kontrol edin!

• Kütüphaneden ödünç aldığınız kaynakları zamanı geldiğinde  kütüphaneye iade etmeniz gerektiğini unutmayın!
  • Öğrenciler için; bir defada 3 yayın 15 gün süre ile ödünç verilmektedir.

Araştırmalarınız İçin Veri Tabanlarını Tercih Etmeyi Unutmayınız.

• Kütüphane sayfamızda bulunan “Abone Olunan Veri Tabanları” ve “Deneme Erişimli Veri Tabanları” sayfalarında bulunan veri tabanlarını araştırmalara kaynak sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Ayrıca “Tüm Kaynaklarda Tarama” seçeneğine tıklayarak, abone olunan veri tabanlarının hepsinde tarama yapılabilmektedir.